Bli mobilanpassad idag

Idag är det i princip ett krav från både Google och kunder att din sajt är mobilanpassad.

Är den det? RMIT Interactive är en byrå i Karlstad som hjälpt företag i 15 år.

Klicka här för mer info och kostnadsförslag

 Vad är viktigt vid sökmotoroptimering idag.


Många pratar om återlänkar och länktexter och att det är det viktigaste för sökmotoroptimering gentemot Google.


Missförstå mig nu inte, det är mycket viktigt men "on-page" optimering är någonting som dom flesta glömmer bort och det är fortfarande mycket viktigt vid sökmotoroptimering. OM ni gemomför er sidoptimering korrekt så behöver ni inte så hög PageRank och inte lika mycket länkar för att lyckas.
Här kommer en lista på viktiga faktorer, förklarade nedan. Dom är inte listade i någon speciell ordning.


Title Taggen
Jag kan inte nog påpeka hur viktig den är. Om ni inte har någon bra titel så kommer ni inte att få någon trafik. NI måste ha era sökord i titeln. Vissa personer pressar in massor i titeln. Jag kan inte säga om det är bra eller dåligt. Vi optimerar varje sida för sig med unika titlar för ett eller två sökord och vi har aldrig misslyckats hittills. Vi skulle aldrig repetera ett sökord i titeln mer än två gånger.

 

H Taggar
Vi försöker få H1 taggen att komma först på sidan. Enkelt sagt så skulle det kunna vara exakt vad som står i titeln. Om ni gör sidorna manuellt så är det bra om ni använder mer h taggar längre ner på sidan, om möjligt. Genereras sidorna så kan ju det vara ett problem med automatik.

 

Sökord tidigt i innehållet.
Försök att få in ert sökord så tidigt som möjligt i textmassan, dock inte först. Detta är mycket viktigt vid optimering framför allt mot Google. Så snart ni ser er sida indexerad på Google kontrollera hur sökresultatet ser ut och vad som står. Justera er sida så att det ser bra ut vid sökningen. Det är viktigt att det ser bra ut för att någon skall välja din länk istället för konkurrentens

 

Sökordsrepetition
Sökordsdensiteten är en mycket viktig faktor (affärshemlighet) Skulle vilja rekommendera er att inte försöka att skriva för sökmotorerna utan för besökaren. Det är ju affärerna som är dom viktiga. Det hjälper inte om ni trycker in ert sökord på massor av ställen och får en densitet på 50% på sökordet, tvärtom. Du blir filtrerad och dessutom är det inte snyggt. Om ni dessutom har Google AdSence på er hemsida så kommer ni säkert att få ett mail från Google där dom ber er att förändra er hemsida om er densitet är för hög. Repetera sökordet några gånger. Gå tillbaka och kläm in sökordet där det passar. Köp inte program som skall underlätta er optimering, knappast värt pengarna. Sökmotoroptimering är ett hantverk och programvaror kan aldrig göra det rätt. Du kan ranka etta för ditt sökord men om alla lämnar er hemsida så har ni knappast uppnått någonting.

 

Sökord i fetstil kursiv och understruken
Detta är ingen avgörande teknik men inte speciellt krävande att göra ;-) Titta igenom er sida och lägg till dessa parametrar på dina sökord.

 

Innehåll som matchar sökorden
Detta är mycket viktigt. Ni behöver egentligen skriva en artikel och ta bort era sökord. Be någon annan läsa igenom det och gissa vilka era sökord är.
Ert innehåll behöver matcha dina sökord. Om ni autogenererar en massa sidor, separerar era sökord i kategorier och skriver artiklar för just den kategorin. När/om ni autogenererar så kan det inte bli perfekt men försök att hålla er till ämnet. Skriv artiklarna så dom skiljer sig med minst 15% åt i innehåll.

 

Grammatiskt korrekt.
Detta går hand i hand med ovanstående. Skriv artiklar om ämnet. Det finns massor av bevis på att Google utför grammatiska kontroller och kommer säkert att bli hårdare i framtiden. Vi har sett SEO företag som tar text från en sida och lägger in det materialet på andra sidor. Klämmer in sökorden sporadiskt så att det inte är läsbart. Inte att undra på att dom inte lyckas).

 

Intenlänkning
Detta är en annan mycket viktig faktor. En av dom mest ignorerade taktikerna för SEO's som finns. Detta kan också hjälpa till i temabyggande. Om ni har en sida som ni skulle vilja få väl rankad. Skriv 10 sidor till om ämnet med betona längre sökord. Låt var och en av dom nu elva sidorna ha samma grundsökord och kom på tio fraser för samma grundsökord. På varje sida så kan ni längst ner länka mellan dom olika sidorna, kommaseparering räcker. Länka inte till sidan som det skrivs på. Så, om ni nu har elva sidor så skall det vara tio länkar på varje i botten på sidan. Detta kommer att ge er en större sökordsvariation och intern länktext. Ni kommer att slås av häpnad över att se hur effektivt det är. Gör inte för många länkar, håll det inom 10

 

Gruppering
Gruppering är när sökmotorerna antar att alla ord är delar av samma "grupp" eller att grunden av ett ord antas vara samma. Försök att använda era sökord på olika sätt, singularis och pluralis med tillägg av na, ing, igt mm.


Hans Sandblom Sökmotoroptimerare.


Våra läsare har gett artikeln betyget 3,9 av 5.
15 har röstat hittils.


Copyright © SEO Logik AB 2004

Fakta om artikelskribent:


SEO Logik AB Artikeln är skriven av Hans Sandblom på SEO Logik AB.
Företag i Göteborg som enbart arbetar med proffesionell sökmotoroptimering.

Fler artiklar skrivna av Hans Sandblom:


Sökmotoroptimering - Har ni blivit bannlyst?.

(Läst 3440 gånger. Betygsatt till: 3,9 av 15 läsare.


Vad är viktigt vid sökmotoroptimering idag.

(Läst 4000 gånger. Betygsatt till: 3,9 av 15 läsare.


Temabyggd sökmotorpyramid !.

(Läst 3516 gånger. Betygsatt till: 3,9 av 15 läsare.Denna artikel är publicerad på http://hemsidesguiden.com

Produktion och koncept: RMIT Interactive Webbsystem
Tapeter Köpa lägenhet i Spanien, Torrevieja Mobilanpassad hemsida i Karlstad!