Bli mobilanpassad idag

Idag är det i princip ett krav från både Google och kunder att din sajt är mobilanpassad.

Är den det? RMIT Interactive är en byrå i Karlstad som hjälpt företag i 15 år.

Klicka här för mer info och kostnadsförslag

 Trust Rank vad är det?


Alla som jobbar med SEO vet vad PageRank är, men vad är Trust Rank?

 

Till en början vill jag konstatera att inget om Googles eller de andra sökmaskinernas hemligheter är officiell information och därför kan jag heller inte påstå att jag vet exakt vad Trust Rank är. Jag får göra en gissning och ett antagande av vad jag snappat upp på olika forum.

 

Ideén och funktionen med TrustRank är att komplettera PageRank. PageRank säger ganska långt endast hur många sidor som länkat till en annan, men säger inget om de länkade sidornas pålitlighet, dvs trust. PageRank räknar inlänkarnas antal, inte kvaliteten på dem. Därför behövs TrustRank som analyserar dina inlänkar för att se hurudan kvalitet de har. Om du har 1 000 länkar från opålitliga sajter är nyttan av inlänkarna lika med 0 eller i värsta fall kan de skada din sajts position i Google.

 

Mitt tips: När du planerar dina länkstrategier och kampanjer kom ihåg TrustRank. Vi kan bara spekulera i vad som ger en sida mera förtroende och TrustRank, men om vi analyserar Googles patent gällande TrustRank kan vi konstatera följande. Man väljer en knippe s.k. frösajter (seed) via en manuell process. Dessa sajter har konstaterats som högt auktorativa. De kan t.ex. vara frågan om statliga, kommunala eller organisationers sajter. Och kanske kataloger som Dmoz? Dessa frösajter är utgångspunkten för allt förtroende (Trust). Från dessa sajter sprids sedan Trust Rank vidare via länkar på samma sätt som PageRank. En länk direkt från en frösajt är tex mera värd en om den går via ett antal andra sajter osv.

 

De har också föreslagits att bl.a. följande påverkar en sidas auktoritet eller förtroende; domänens ålder, registrerings längd, inlänkar, hur länge de har funnits, om de är köpta eller om en sida har utlänkar till s.k. kallade "dåliga kvarter" osv.

 

Hoppas du fick en någorlunda klar bild av vad jag försökte förklara (även om jag skriver Mumin svenska, jag är ju hemma från Finland :-). Det här med TrustRank är för tillfället en sak som är mycket viktigt när det gäller SEO och Google.Våra läsare har gett artikeln betyget 3,6 av 5.
9 har röstat hittils.


Copyright © Hakukoneoptimointi 2006

Fakta om artikelskribent:


Hakukoneoptimointi Artikeln är skriven av Nicolas Fogelholm på Hakukoneoptimointi.
Upprätthåller finska och internationella webbsidor och konsulterar i sökmotorsoptimering.

Fler artiklar skrivna av Nicolas Fogelholm:


TrustRank?

(Läst 3250 gånger. Betygsatt till: 3,6 av 9 läsare.


Ny sökmotor i Finland

(Läst 5607 gånger. Betygsatt till: 3,6 av 9 läsare.


Nya söktjänster i Finland

(Läst 3189 gånger. Betygsatt till: 3,6 av 9 läsare.Denna artikel är publicerad på http://hemsidesguiden.com

Produktion och koncept: RMIT Interactive Webbsystem
Tapeter Köpa lägenhet i Spanien, Torrevieja Mobilanpassad hemsida i Karlstad!