Bli mobilanpassad idag

Idag är det i princip ett krav från både Google och kunder att din sajt är mobilanpassad.

Är den det? RMIT Interactive är en byrå i Karlstad som hjälpt företag i 15 år.

Klicka här för mer info och kostnadsförslag

 

 "Skapa Trafik Kaos Till Dina Webbsidor: 14 Sätt Att Marknadsföra Din Verksamhet"


Du har en webbsida, men du får inte dit antalet besökare som du skulle önska. 
Vad kan du göra för att öka rusningen av trafik till din webbplats?


 

Ta några minuter och stäm av med listan nedan, troligtvis använder du redan flera utav dessa tekniker idag medan andra kanske du hade tänkt att göra men aldrig få tid till ännu.


 

Här har du mina favoriter:

Är detta väldigt nytt och främmande är mitt tips att först börja med att välja ut några utav dessa fyra verktyg (försök inte att göra allt på en gång - välj ut något och bli duktig på det innan du lägger till nästa):

 

Bygg Din Lista

 

Ha ett system för att fånga besökarens namn och email (känns som jag upprepar mig med denna punkt men den är helt avgörande för din framgång). Skicka sedan email till dina befintliga medlemmar och prenumeranter (även kallat Opt-in system).

Använd på så många som möjligt utav dina webbsidor ett formulär där dina besökare ger dig sin tillåtelse att få uppdateringar och nyheter ifrån dig via email. 
Nu handlar det ju absolut inte om SPAM utan om en seriös emailmarknadsföring. Fråga inte för mer information än du behöver i ditt formulär – desto mer dina besökare måste fylla i desto färre personer anmäler sig till din lista.

 

PPC Marknadsföring

 

Att använda Pay per click marknadsföring är ett överlägset sätt för att rekordsnabbt testa dina nya sidor och produkter med inledande trafik för att få reda på som fungerar.

Men framför allt att du direkt kan få inriktad trafik dvs. personer som är intresserade utav av vad du har att erbjuda. 
Min absoluta favorit när det gäller PPC är Google Adwords eftersom man med rätt tekniker faktiskt kan konkurrera bra med de stora företagen som har obegränsade marknadsföringsbudgetar. 
Men det är för nybörjaren inte helt enkelt och många spenderar pengar utan att veta vad de håller på med. Så det krävs lite kunskaper inom ämnet för att få till det.

Utav den anledningen har jag själv skapat en videoprodukt där man rent av kan snegla över min axel och snabbt se när jag visar precis steg-för-steg hur man smart och effektivt kan använda Google Adwords för att öka lönsamheten och rent av krossa konkurrensen. Klicka här för mer info.

 

Erbjud ett eget affiliate program

 

Denna teknik kan kännas lite överkurs framför allt om man är helt grön när det gäller marknadsföring Online. Men om du bara fick använda ett enda sätt för att skapa trafik så är det genom att skapa ett eget affiliateprogram (återförsäljarprogram). 
Det innebär att du betalar folk som säljer dina produkter en provision. Det är bevisat och det fungerar. Varför skulle annars Telia, Comviq, Amazon, eBay och många fler välkända företag också börja med det och satsar på det fullt ut som de gör nu?

Vilka är fördelarna med att ha en egen stab med återförsäljare?:

Du betalar inga pengar ur din ficka förrän en försäljning har skett. Så har du en attraktiv produkt samt generösa provisioner till dina affiliates så kommer de att hjälpa dig skapa trafik till din sida och du betalar dem bara när det sker en försäljning.

Idag är det enkelt och framför allt billigare att start ett eget affiliate program som håller reda på vilka försäljningar som kommer ifrån olika håll. Via Clickbank.com kostar de $49 att komma igång, det alternativet är speciellt bra om du har digitala produkter. Annars finns det även svenska ”mellanhänder” som sköter utbetalningarna till sina medlemmar som t.ex Tradedoubler och Double.

 

Sökmotoroptimering

 

Det är intressant att lyssna till det stora hemlighetsmakeriet när det gäller att skapa trafik via de stora sökmotorerna.
De första som de flesta tänker när de skall skaffa trafik till sina sidor, är att direkt hamna högt upp i resultatlistorna på de stora sökmotorerna. Det är självklart något som du kan göra.

http://www.seochat.com

 

Personligen så är jag väldigt trött på att höra om all optimering för sökmotorerna. Det finns idag miljoner artiklar och de flesta marknadsföringskurser innehåller samma sak. Så jag har inte tänkt att slösa din tid med information som du kan hitta överallt.

Många lyckas visserligen bra med att få gratis trafik ifrån dessa sökmotorer men nackdelen är att det inte finns några garantier att få en hög listning och det tar lång tid att få sina sidor listade.  

Vilket innebär att det kan ta flera månader att få reda på om dina strategier fungerar, jämför det med att lansera ett återförsäljarprogram med hungriga affiliates eller ögonblickliga strategi resultat ifrån Google Adwords. 

Låt dig heller inte luras utav alla de olika programmen som anmäler dig till +500 sökmotorer för en summa pengar - eftersom du inte kommer få mycket trafik ifrån dessa..

Men låt oss säga att du har tiden och pengarna för att försöka hamna i topp, då måste du känna till vilka sökord du vill optimera för dvs. din strategi. 
Så ett tips kan vara att först använda PPC för att se vilka sökord som verkligen blir lönsamma för dig osv. och därefter optimera dina sidor för detta. Gör inte misstaget att börja i andra änden och gissa vilka ord som du tror skulle vara det, för att ett par månader senare få reda på att så var inte alls fallet.

Självklart finns det mycket annat man kan göra även när det gäller rent traditionell marknadsföring som att se till att alltid få med dina hemsideadresser på visitkort, broschyrer och annat material.

Har du en mindre budget så kan du även prova dessa tekniker:

 

5. Blogg marknadsföring. Skaffa dig egen blogg och anmäl din blogg i olika bloggdatabaser. Besök andras bloggar och posta kommentarer. Detta är ett otroligt bra sätt att nätverka på och hitta likasinnade.

Sedan har det visat sig att vissa sökmotorer listar dina sidor snabbare när du har en blogg, då tänker jag främst på Blogger.com som ägs av Google, efter ca två dagar var min blogg Jonas Tips redan listad vilket är rekordsnabbt! 

 

6. Skapa en gratis rapport eller e-bok med nyttig information som folk kan skicka till varandra innehållande länkar till din webbplats. Är det något av värde för läsaren så sprids din rapport eller e-bok som ett virus vilket är otroligt kraftfullt och gratis. Du vet väl hur du själv ibland kanske skickar vidare intressanta saker eller roliga vitsar på fredag eftermiddag till dina vänner - detta bygger på samma teknik.

 

7. Skriv artiklar inom ämnet och posta dem med din signatur på olika artikelsidor.

 

8. Skapa en effektiv signatur för dina email som genererar klick till din sida. 

 

9. Posta i forum. Lämna experttips inom ditt ämne och använd din signatur i de forum som tillåter det.

 

10. Använd ”Rekommendera en vän” funktionen. Gör det enkelt för andra att rekommendera sina vänner dina artiklar, tips och tricks.

 

 11. Hitta och rekrytera nya affiliates. Personer i din kundbas som är nöjda och har erfarenheter utav dina produkter är i många fall perfekt lämpade för att även rekommendera och marknadsföra dina produkter. 
Men varför inte också använda Googles otroliga databas för att hitta personer som idag redan rekommenderar liknande produkter - chansen att de även kan tänka sig att marknadsföra dina är stor.

 

12. Skapa mer marknadsföringsmaterial till dina affiliates. Med det menar jag att skapa färdigt material (som t.ex. banners, email, eböcker) som dina affiliates direkt kan skicka till sina emaillistor och bekanta. Du gör det med andra ord enkelt för dem att marknadsföra dig.

 

13. Byt länkar med andra webbsidor. Tips: Använd det suveräna programmet ARELIS för att tjäna hundratals timmar om du har tänkt att byta länkar. Du behöver nämligen se till att hålla ordning på vilka du frågat, vilka som svarat, vilka du länkar till och enkelt se om de faktiskt länkar tillbaka till dig. Detta sköter ARELIS åt dig.

 

14. Lär Dig Skapa Webbsidor Som Attraherar Besökare och Som Ökar Din Lönsamhet

Detta är nog en utav de mest underskattade punkterna för olika personer och verksamheter som startar online. Även om självklart innehållet i artiklar och informationen är av högsta klass så har ändå besökaren klickat till nästa sida om layouten på sidan ser ut som den är gjord av grannens katt. Så se till att din grafik tydligt visar att du är redo för att göra affärer – varför skall inte dina sidor tas på lika stort allvar som de stora företagen i samma bransch, när verktygen för detta finns och är lätta att använda.

 

_____________________________________________________________________________

 

www.7Steg.com - Svenska Videos som Avslöjar Online Proffsens Hemligheter & Tricks!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Våra läsare har gett artikeln betyget 4 av 5.
2 har röstat hittils.


Copyright © Jozcar Marketing 2006

Fakta om artikelskribent:


Jozcar Marketing Artikeln är skriven av Jonas JV på Jozcar Marketing.
Säljer och markadsför informationsprodukter och programvaror. Konsulterar och också små och medelstora företag inom Online marknadsföring - med specialinriktning på PPC.

Fler artiklar skrivna av Jonas JV:


"Skapa Trafik Kaos Till Dina Webbsidor: 14 Sätt Att Marknadsföra Din Verksamhet"

(Läst 4829 gånger. Betygsatt till: 4 av 2 läsare.Denna artikel är publicerad på http://hemsidesguiden.com

Produktion och koncept: RMIT Interactive Webbsystem
Tapeter Köpa lägenhet i Spanien, Torrevieja Mobilanpassad hemsida i Karlstad!